Собственикът на „Юнит Тотал Реал” ЕООД, Александър Ковачев, е състезател по автомобилен спорт, междувременно с множество титли от офроуд състезания в …

Повече информация

Рали Бреслау е най-голямото офроуд рали в Европа и второ по големина и значимост в световен мащаб след легендарното Рали Дакар…

Повече информация

Балкан Офроуд Рали (Balkan Offroad Rallye) се провежда в България и е част от веригата международни офроуд надпревари Rallye Breslau, с родоначалник …

Повече информация

classic-logo

През 2016 година семейството на Breslau Rallye International Association се увеличи с още един член. Към палитрата от състезания се присъедини и един уникален за Европа проект, даващ възможност на феновете на моторните спортове да се докоснат на живо до историята на рали състезанията.

Повече информация

Баха Германия

Баха Германия (Baja Deutschland) е най-популярното и голямо европейско „БАХА” състезание извън кръговете на световния FIA и FIM шампионат. Провежда се близо до Лайпциг, Германия в открит рудник за кафяви въглища. Наследникът на Baja Saxonia (Баха Саксония) и Baja 300 от 2014 г. е част от Breslau сериите, под ръководството на оф-роуд доайена Александър Ковачев.
Надпреварата е добре позната на българските оф-роуд фенове и неколкократно е печелена от български състезатели във всички класове – Петър Ценков (ATV), Пламен Йоцов (мотоциклет) и Александър Ковачев/Димитър Лазаров (автомобил).

Състезанието нараства постоянно и актуално приема над 300 състезателни машини от всички класове, като по калните и прашни отсечки са виждани и редица опитни пилоти от рали Дакар като победителя при камионите Жерард Де Рой, мотоциклетния ас Паоло Гонсалвеш и др. И макар да е била замислена като аматьорско състезание, надпреварата привлича все повече професионални пилоти и отбори и се превръща в събитие от световна класа.

Baja Deutschland powered by Rallye Breslau. През 2014 г. Александър Ковачев, организатор на легендарното Рали Бреслау (Rallye Breslau) и самият той двукратен победител от немската баха с автомобил поема функциите на официален организатор на Баха Германия. По този начин в най-голямото немско състезание се внасят ценни познания и ресурс от най-големия европейски оф-роуд маратон – Рали Бреслау. Същевременно  офроуд клуб „4×4 Club Leipzig“ (официален организатор до 2013 г.) продължават да работят с пълна пара по провеждането на състезанието, като използват своя безценен опит, натрупан през годините.