DBAНе можеш да правиш компромиси със спирачките.

Няма човек, който да не желае да има най-доброто. В света на автомобилите има неща, за които не бива да се правят компромиси и си струва да се поинтересуваш сериозно кой е най-добрият продукт. Точно така стоят нещата, когато говорим за спирачки. Тук не говорим за прищявки, модни трендове, субективното „харесва ми или не“. Става въпрос за това автомобилът да спре. Точка. На първо четене звучи не особено трудно. Не така обаче мислят законите на физиката, които са готови да сложат на място всеки, който подцени проклетата гравитация на нашата планета.

Хората казват – не можеш да правиш компромиси със спирачките. И това са умни хора, които са осъзнали простият факт – ако не си сигурен, че ще спреш навреме, по-добре въобще не потегляй. Има редица елементи в автомобила, които и компрометирани ще позволят благополучно достигане на крайната дестинация. Излишно е да казваме, че със спирачките съвсем не е така.

Както при голяма част от оборудването на 4х4 машините, тези работяги имат нужда от повече „тестостерон“. Условията и средата, в която битуват тези работяги, са безмилостни и не прощават нито един компромис, пестене или недомисляне. И когато си зададем въпросът „Как да изберем най-добрите спирачки?“, трябва да помислим първо за това къде по света имат най-малкия марж за грешка и компромис с този елемент.

en-shield-set

Добре дошли в Австралия. Отново. Вероятно забелязвате, че предлагаме сериозна палитра продукти, създадени на „Зеления континент“. Това не е никак случайно, имайки предвид в и за какви тежки условия се създават тези компоненти. А, когато говорим за спирачки, не може да не се сетим за световния лидер в това направление – DBA.

Австралийската компания Discs Brakes Australia (DBA) отдавна е доказала, че може да пише учебници на тема производство на спирачни дискове. Високотехнологичното производство, съчетано с огромния опит зад гърба и типичната австралийска упоритост водят до създаването на безспорни продукти, които за щастие са достъпни и в далечна България.

DBA-CATЗа високопроходимите автомобили DBA предлага два вида спирачни дискове – 2Т и 3Т. Първият е напълно подходящ за всякакъв вид офроуд дейности, отговаря на най-високите стандарти за качество и издръжливост и със сигурност ще Ви донесе подходящата доза спокойствие, когато поемете към крайната точка на Вашето пътуване. Линията 3Т има всички най-добри характеристики на своя събрат, но добавя отгоре качества, нужни за свръх екстремни преживявания с Вашия автомобил.

Сред основните характеристики на двата модела са по-ниски вибрации, по-добро охлаждане и по-бавно загряване, а това значи нарастване на капацитета на натоварване, без да бъде компрометирана сигурността. Уникалната вентилационна система Kangaroo Paw (лапа на кенгуру) със своите 144 специфични колонки на вентилационната система увеличава чувствително площта за разсейване на топлината, а с това и ефективността на спиране.

Моделът Т3 разполага с невероятни екстри, като сигнализация за прегряване, легирано с въглерод желязо, както и специално покритие на нетриещите се части, което предпазва от ръжда, а и допринася естетически за визията на автомобила.

DBA StreetОсвен за високопроходими машини, DBA произвежда и качествени продукти с подобни характеристики и за изцяло улични автомобили, чиито собственици искат надеждно спиране и в най-екстремните ситуации. Богатата палитра на каталога предлага системи за спиране в категории Street, Street Heavy Duty, Road&Race.

Обикновено се сещаме за спирачките единствено, когато ни напомнят със своята пронизваща песен, че животът им е към своя край. Моментът за смяна неизбежно идва. Въпросът е тогава или веднага ще помислим за това коя е най-добрата спирачка за моя автомобил. И дали бихме направили опит да излъжем гравитацията, или ще се доверим на най-добрите на пазара.

Повече информация може да намерите на: