DOTZ Wheels

Survival е серия джанти на Dotz за автомобили с висока проходимост, изработени от стомана. Предназначени са за офроуд ентусиасти, които често използват автомобилите си в кал, чакъл, пясък.

Dotz Dakar са джанти с модерен дизайн, изключителна устойчивост и висококачествено покритие, което осигурява надеждна защита срещу корозия и мръсотия.

Dotz използва различна технология за изработка на джанти в зависимост модела и предназначението:

Еднокомпонентни лети колела

Най-разпространения тип алуминиеви колела са еднокомпонентните. Колелото се отлива като се поставя разтопена алуминиева сплав в специална матрица. Използват се системи с високо налягане за впръскване или всмукване на разтопения алуминий в матриците. Веднъж отлято, колелото се отстранява от матрицата и се довършва.

Горещо формоване на лети джанти

Процесът започва с отливане с ниско налягане. Специална машина завърта първоначалната отливка и нагрява външния слой. С помощта на стоманени ролери, оказващи натиск върху зоната на шината, джантата се разтяга до зададената широчина и форма. По този начин се създават висококачествени здрави и леки колела на разумна цена.

Ковани колела

Коването е процес на силово обработване на алуминий между ковачни сфери с екстремно количество натиск. Благодарение на натиска се извличат всички нежелани елементи от метала. Така колелото става по-здраво и по-гладко от еднокомпонентните и горещо формованите джанти. Процесът на коване и оборудването са много скъпи, което налага и високата цена на крайния продукт.

Сайт на произвoдителя: http://www.dotz-wheels.com/

dot wheels