Историята на ARB

Вносител на ARB за България

ARB е създадена през 1975 от Тони Браун след едно вълнуващо офроуд пътешествие през северна Австралия.

По това време 4х4 ентусиастите разчитали основно на подръчно направени аксесоари или зле изработено оборудване, което не било предвидено да се използва в тежки условия. Тогава изпитанията пред автомобилите били безкрайните пътища, високите температури и  големите товари за превоз. Много години „партньорът“ на Тони бил Land Rover – 1ва серия, оборудван само с основното за това време – багажник на тавана. Тогава се родила и идеята да се създадат здрави и издръжливи автомобилни аксесоари, специално направени за тежките условия, в които ще се използват.

С връщането си в Мелбърн, Тони приложил теорията в практика и отворил малко производство в семейния гараж. Инициалите на създателят Антони Роланд Браун са запазени в името на компанията – ARB.

Днес, ARB е най-големият производител и дистрибутор на 4х4 аксесоари в Австралия. Фирмата има офиси в САЩ и логистична мрежа в над 100 държави по целият свят. Качество, издръжливост и практичност – това е философията на ARB.

ARB продуктова гама

Продуктовият каталог на ARB е изключително богат. Почти всички артикули могат да бъдат намерени в Gladiator Offroad-Technik. Най-силно заложени в продуктовата гама са броните и защитите, твърдите тавани за пикапи, осветлението и други аксесоари! Свържете се с нас за допълнителна информация!

ARB развойна дейност

ARB инвестира значителен капитал в проучвания и разработки всяка година. Инженерни и дизайнерски екипи използват CAD и CAM системи за моделиране. Те си партнират с независими организации и университети в разработването на проекти за изследване на вибрации, сила и краш тестове. ARB отделя време за търсене на нови материали и оборудване от цял свят – IPF осветителни тела от Япония, лебедки Warn от САЩ и др.

ARB – производство

ARB е иноватор в индустрията. Иползва най-модерните машини и високотехнологично производствено оборудване.

Производствените площадки на ARB са оборудвани със съвременни машини и модерна CNC контролирана листово обработваща система.

Производствените възможности на ARB включват лазерно рязане, хидравлична гилотина, CNC абкант и огъваща машина, роботи за MIG и TIG заварки, центрове за прахово и течно боядисване. Високите производствени стандарти се следят от строга система за качество. Високото ниво на автоматизация дава възможност на ARB да произвежда едни от най-качествените аксесоари за 4х4 автомобили в света.

ARB – дистрибуция

Готовата продукция се разпраща от Мелбърн, Австралия до над 100 държави по света. ARB дава минимум 2 години гаранция за всички свои продукти.

Официална страница на ARB – http://arb.com.au/