Автомобил на месеца: Toyota Land Cruiser 150

Клиентът се свърза с нас и впоследствие посети нашия Gladiator Offroad Technik – център, след като се бе „сдобил” с един чудесен екземпляр Toyota Land Cruiser 150. Този джип  е наследникът на Toyota Land Cruiser 120, който е икона сред „офроуд” средите както по света, така и в България и по категоричен начин  се е доказал като изключително комфортен, здрав и надежден.

Желанието му беше повдигане на автомобила и монтиране на допълнително оборудване.

  • За целта монтирахме комплект подсилено окачване на OLD MAN EMU® – Австралия от серията Nitrocharger sport с повдигане на автомобила от 40мм.

    Комплектът подсилено окачване за Toyota Land Cruiser 150 включва:
    – Предни и задни подсилени пружини.
    – Предни и задни подсилени амортисьори Nitrocharger sport.
    – Метални подложки на предните амортисьори.
    – Защити на задните амортисьори.

  • Монтирахме предна стоманена броня на ARB® – Австралия, която е с интегриран булбар и подготовка за лебедка.В бронята инсталирахме лебедка WARN® – САЩ от любителската серия Tabor 12 със синтетично въже и алуминиев водач, която е със сила на опън 5440 кг.

  • За висока проходимост „обухме” автомобила с гуми Cooper Discoverer SТT Pro с размери 265/70 R17 за използване в съотношение 20% на стандартната пътна мрежа и 80% извън пътя ( off road ) и джанти Borbet CWE crystal silver 8×17 ET20 6×139,7.

  • Увеличихме междуколесното разстояние с 60мм с фланци на H&R® – Германия.

  • За да предпазим автомобила отдолу монтирахме следните защити на нашия бранд Gladiator Offroad Technik®, които за изработени от висококачествен дуралуминий:
    – Подкартерна защита
    – Защита под скорости и раздатка.
    – Защита под резервоара