Автомобил на месеца: Land Rover Defender 110

Преди известно време, приятел на нашия екип от Швейцария гостува в страната ни с цел дълга ваканция. Същевременно беше отделил достатъчно време, за да посети нашия Gladiator Offroad Technik – център с току що закупен, изключителен, Land Rover Defender 110. Идеята и желанието на клиента беше подготовка и монтаж на солидно допълнително оборудване, както по ходовата част и екстериора, така и в интериора.

Нашето решение:

 • Комплект подсилено окачване на OLD MAN EMU® – Австралия от серията Nitrocharger sport с повдигане на автомобила от около 40мм.
  Комплектът подсилено окачване за Land Rover Defender 110 включва :
  – Предни подсилени пружини с предвидено константно натоварване за броня и лебедка.
  – Предни и задни подсилени амортисьори Nitrocharger sport.
  – Втулки с изместен център на предните носачи ( caster kit ).
  – Кормилен демпфер
  – Задни подсилени пружини

 • Предна стоманена броня Deluxe® на ARB® – Австралия, която е с интегриран булбар и подготовка за лебедка бронята монтирахме лебедка от най-висок клас WARN® – САЩ от  серията XP 9,5 със стоманено въже, ролков водач и дистанционно, която е със сила на опън 4300 кг. Сменихме и оригиналните фарове с LED фарове на Vision X ® – САЩ

 • На тавана на автомобила монтирахме алуминиев багажник на Upracks ® – Италия с размери 2446х1477мм, заедно с 360° рейлинг за укрепване на твърди товари. В предната част под него монтирахме LED бар на Vision X ® с обхват на осветеност до 700 метра на 1 лукс. В самия багажник монтирахме туба 20л. със стойка. От външната лява страна монтирахме стойка за крик и крик HiLift ®. От външната дясна страна монтирахме тента на ARB ® с размери 2500х2500мм, която е изцяло водонепропусклива и с UV защита UVP рейтинг 50+.

 • В задната част на автомобила монтирахме стълба за лесен достъп до багажника и тавана. В задната броня монтирахме камера за заден ход Kenwood ®.

 • За висока проходимост „обухме” автомобила с гуми Wrangler MT/R с размери 235/85 R16. Тези гуми са подходящи за използване в съотношение 20% на стандартната пътна мрежа и 80% извън пътя (off road).

 • За още по-голяма проходимост монтирахме преден и заден въздушни блокажи Air Locker ® на ARB ®, които се включват и изключват посредством компресор. Естествено монтирахме и компресора на ARB ®, модел CKMA12, който освен за опериране с блокажите, служи и за помпане на гуми.

 • За преодоляване на водни препятствия монтирахме Шнорхел на Safari® – Австралия.

 • За да предпазим автомобила отдолу монтирахме следните защити на Asfir ®
  – Защита под кормилни щанги
  – Защита под скорости и раздатка

 • Дойде и ред на интериора:
  – За максимален комфорт сменихме оригиналните седалки с изключителни експонати на Scheel-man ® – САЩ от серията Sport line LR Edition.
  – Поставихме и висококачествен, облицован в кожа подлакътник.
  – Инсталирахме мултимедия с навигация и Bluetooth на Kenwood ®.