Toyota – LC200

Клиентът посети нашият Gladiator Offroad Technik – център, собственик на ToyotaLC200. Воден от желанието да подготви този мощен модел за пълна трансформация и цялостна подготовка за  off road, той се обърна към нашите професионални услуги. Ние подготвихме автомобила повишавайки проходимостта, но не за сметка на комфорта, така клиента може да се наслаждава на шофиране както на пътя, така и извън него (off road).

Нашето решение:

Оборудвахме автомобила с най-доброто от ARB ® по отношение на окачване , а именно серията BP51 на ОLd Man Emu ® – Австралия:

 • Комплект подсилено окачване с повдигане на автомобила от около 50-60мм, което включва следните компоненти:

  – Предни и задни подсилени пружини BP51 ОМЕ – Австралия с предвидено константно натоварване за предна броня и лебедка, задна броня със стойка за резервно колело, стойка за  туба и шкафчета в багажника

  – Предни и задни подсилени амортисьори  BP51 ОМЕ – Aвстралия

  – Монтажни комплекти за предни и задни амортисьори ВР51 ОМЕ – Австралия.

 • Предна стоманена броня ARB Deluxe ®, която е с интегриран булбар, халогени за мъгла, полиуретанови буфери и подготовка за лебедка, монтажен к-кт за релокация на предна камера, боядисана в цвета на автомобила. В бронята монтирахме лебедка на WARN® – САЩ от  серията Tabor 12 със синтетично въже с кука 12мм/28м 7т, алуминиев водач, и дистанционно, която е със сила на опън 5 400 кг. Добавихме и 2 бр кръгли LED светлини ARB АR32, всяка с мощност 90W, както и лед бар ARB AR40 с мощност 115W специално проектирана за избраната броня. Захранването им ще бъде безпроблемно чрез монтирания акумулатор  66А на Optima ®.

 • Задна стоманена броня ARB®, която е боядисана в цвета на автомобила. Бронята е специално за модели с фабрични уширения и теглич до 3500кг , включва и дясна стойка за гума ARB ® и лява стойка за туба ARB ® + метална туба 20л , монтажни комплекти и калобрани ARB ®. Към стойката за туба монтирахме и задна работна светлина на Osram ®.

 • Към перфектната линия и дизайн на автомобила добавихме стоманени странични степенки ARB ® в цвят на автомобила, с които подсилихме общата защита при атака на различни препятствия и улеснихме достъпа до салона.

 • Помислихме и за защита под автомобила. Той бе оборудван с защити за картер, скорости и раздатка, както и за резервоар изработени от 6мм дуралуминий, с водоотливни канали и сервизни отвори, без необходимост от допълнително разпробиване – Gladiator Offroad Technik ®

   

 • За висока проходимост „обухме” автомобила с гуми 275/70/R18 Cooper Discoverer STT PRO. Тези гуми са подходящи за използване в съотношение 20% на стандартната пътна мрежа и 80% извън пътя (off road).  Добавихме  H&R фланци, които разшириха предната и задната следа с 60мм.

 • В багажният отсег на автомобила монтирахме 2 бр. модулна система за съхранение на багаж ARB®, всяко с вътрешни размери в мм – 465 x 950 x 220 и възможност за изтегляне на тавана  и страници покриващи празното пространство около калниците. Върху модулната система монтирахме и хладилник на ARB ® 60 литра от най-новата линия Elements.

 • Основната част на повишаване на проходимостта постигнахме чрез монтажа на преден и заден блокаж на диференциалите посредством Airlocker с компресор ARB ® – Австралия. Добавихме лесно управление с бутони на таблото, като по този начин само чрез натискането им автомобила повишава възможностите се за преодоляване на различни препятствия. Компресорът на ARB ® има и източник с допълнителен маркуч и манометър ARB ®, с които могат да се помпят гуми и различни надуваеми аксесоари.

 • Добавихме шнорхел Safari ®, които освен, че предава агресивен и неподправен стил, позволява преодоляване на водни препятствия без опасност за двигателя.

 • Задължителен компонент за този мощен автомобил е монтажа на подсилени предни и задни спирачни дискове DBA® в комбинация с подсилени накладки HAWK®.