Toyota LC J-95

Клиентът посети нашият Gladiator Offroad Technik – център, собственик на Toyota LC J-95. Воден от желанието да повиши проходимостта  той се обърна към нашите професионални услуги. Ние подготвихме автомобила с най-необходимото за целта запазвайки комфорта както на пътя, така и извън него (off road).

Нашето решение:

 • Комплект подсилено окачване с повдигане на автомобила от около 50мм, което включва следните компоненти:

  – Предни подсилени пружини Оld Man Emu® – Австралия с предвидено константно натоварване за броня и лебедка със стоманено въже;

  – Предни и задни подсилени амортисьори Оld Man Emu®– Австралия;

  – Задни подсилени пружини Оld Man Emu® – Австралия;

  – Защити от камъни за задните амортисьори;

  – Подмяна на задни носачи с оригинални.

 • Предна стоманена броня ARB ® – Австралия, която е с интегриран булбар, полиуретанови буфери и подготовка за лебедка, прахово боядисана в сив цвят, с допълнително монтирани халогени за мъгла IPF ®– САЩ В бронята монтирахме лебедка на WARN® – САЩ от  серията Tabor 12®  със стоманено въже с кука 10мм/24м 7т, ролков водач, и дистанционно, която е със сила на опън 5 400 кг.

 • За по-голям комфорт и място за багаж монтирахме багажник UPRACKS ®– Италия с размери 1786X1287мм, със стълба за по-лесен достъп към него. Универсалните монтажни стойки позволиха и закрепяне на крик HI-LIFT® с височина на повдигане 1200мм от едната страна на багажника.

 • Основната част на повишаване на проходимостта постигнахме чрез монтажа на преден и заден блокаж на диференциалите посредством Airlocker® с компресор ARB® – Австралия. Добавихме лесно управление с бутони на таблото, като по този начин само чрез натискането им автомобила повишава възможностите се за преодоляване на различни препятствия.

 • Помислихме и под автомобила, като монтирахме защити за двигателя, скоростна кутия, раздатка и резервоар от 6 мм дуралуминий на ASFIR ®, с отвори за вентилация и дренаж, отвори за сервизиране на автомобила, монтаж без нужда от разпробиване.

 • За висока проходимост „обухме” автомобила с гуми Hankook Dynapro at2® с размери 265/75 R16. Тези гуми са подходящи за използване в съотношение 50% на стандартната пътна мрежа и 50% извън пътя (off road).

 • Увеличихме функционалността на автомбила с монтаж на теглич и ел. инсталация.