Toyota – LC73

Клиентът посети нашият Gladiator Offroad Technik – център, собственик на Toyota – LC73. Воден от желанието да подготви този доказан модел за пълна експлоатация в пресечени горски терени, той се обърна към нашите професионални услуги. Ние подготвихме автомобила повишавайки проходимостта, но не за сметка на комфорта, така клиента може да се наслаждава на безпроблемно шофиране извън пътя (off road).

Нашето решение:

 • Комплект подсилено окачване с повдигане на автомобила от около 50-60мм, което включва следните компоненти:
  – Предни и задни подсилени пружини Оld Мan Еmu – Австралия с предвидено константно натоварване за лебедка със стоманено въже.
  – Предни и задни подсилени амортисьори Оld Мan Еmu – Aвстралия от серията Nitrocharger sport.
  – Полиуретанови втулки с изместен център за корекция на кастер ъгъла Оld Мan Еmu – Австралия.
  – Кормилен демпфер Оld Мan Еmu – Австралия.

 • В оригиналната предна стоманена броня с буфери монтирахме лебедка на WARN® – САЩ от  серията Tabor 10 със сила на опън 4500 кг, със стоманено въже с кука 10мм/24м, ролков водач и дистанционно управление. Използвахме специален монтажен к-кт, който позволи да извършим монтажа към оригиналаната броня на автомобила.

 • Добавихме гумени уширения на калниците 35мм от Bushranger – Австралия

 • Основната част на повишаване на проходимостта постигнахме чрез монтажа на преден и заден блокаж на диференциалите посредством Airlocker с компресор ARB – Австралия. Добавихме лесно управление с бутони на таблото, като по този начин само чрез натискането им автомобила повишава възможностите се за преодоляване на различни препятствия.

 • За истински off road ефект монтирахме и предни ръчни хъбове за главините от AVM – Бразилия.

 • За висока проходимост „обухме” автомобила с гуми FEDIMA с размери 235/85 R16. Тези гуми са подходящи за използване в съотношение 10% на стандартната пътна мрежа и 90% извън пътя (off road).