Mercedes – Benz G-500 PROFESSIONAL

Клиентът посети нашият Gladiator Offroad Technik – център, собственик на Mercedes – Benz G500 PROFESSIONAL. Воден от желанието да подготви този легендарен модел за лов и излети, той се обърна към нашите професионални услуги. Ние подготвихме автомобила с най-необходимото за целта, запазвайки комфорта както на пътя, така и извън него (off road).

Нашето решение:

 

 • Комплект подсилено окачване с повдигане на автомобила от около 50-60мм, което включва следните компоненти:
  – Предни подсилени пружини Eibach ® – Германия с предвидено константно натоварване за броня и лебедка;
  – Предни и задни двутръбни подсилени амортисьори KONI ®- Германия;
  – Задни подсилени пружини Eibach ®;
  – Втулки с изместен център;
  – Подсилен кормилен демпфер;
  – Задни противоударни тампони.

 • Предна стоманена броня специална разработка на Gladiator Offroad Technik ®, която е с интегриран булбар, халогени за мъгла, полиуретанови буфери и подготовка за лебедка, прахово боядисана в черен цвят. В бронята монтирахме лебедка от най-висок клас на WARN® – САЩ от  серията Zeon 12 със стоманено въже с кука 10мм/30м 7т, ролков водач, и дистанционно, която е със сила на опън 5400 кг. Специално за модела разработихме система за падащ напред булбар, който да позволява превоз на трофеите по време на лов.

 • За по-голям комфорт и място за багаж монтирахме БАГАЖНИК UPRACKS ®– Италия с размери 2446X1477ММ, рейлинг за багажник с възможност за две нива на височина. В багажника добавихме две стойки за гуми. Универсалните монтажни комплекти позволиха и закрепяне на  КРИК HI-LIFT с ВИСОЧИНА НА ПОВДИГАНЕ 1200мм от едната страна и тента с размери 2000х2500мм от другата. За лесен достъп към багажника добавихме и стълба.

 • Мултифункционалността на багажника позволи монтаж и на два странични LED бара Vision X ® с разсеян сноп светлина и централен преден мощен LED бар Vision X с концентрирана в сноп светлина.

 • Добавихме комплект от два шнорхела, които освен, че предават агресивен и неподправен стил, позволяват преодоляване на водни препятствия без опасност за двигателя.

 • За висока проходимост „обухме” автомобила с гуми TOYO ®M/T OPEN COUNTRY с размери 255/85 R16. Тези гуми са подходящи за използване в съотношение 20% на стандартната пътна мрежа и 80% извън пътя (off road). За перфектна визия и дизайн добавихме Алуминиеви  джанти Racer ® с размери 7х16 ЕТ30 5х112 в черен цвят.

 • В багажника монтирахме система с алуминиево чекмедже с възможност за пълно изнасяне при отваряне чрез плъзгачи. Добавихме и инвертор WAECO ®на напрежение 220V.

 • Монтирахме стойка за втори акумулатор и на нея поставихме втори акумулатор Optima Yellow Top 55Ah, който свързахме със същия основен чрез мониторна система за два акумулатора на IBS ® – Швейцария.

 • В интериора на автомобила монтирахме вертикална стойка за две пушки пред втория ред седалки.