Автомобил на месеца: Nissan Patrol Y61

Клиентът посети нашия Gladiator Offroad Technik – център с желанието за повдигане  на автомобила с 3 инча.

Нашето решение:

 • Монтирахме комплект усилено окачване на OLD MAN EMU – Австралия от най-новата серия BP-51 с байпас технология. За разлика от повечето други регулируеми амортисьори, които предоставят регулиране само на компресията, серията BP-51 позволява независими настройки както при отваряне, така и при компресия, като по този начин предлага най-доброто в класа си персонализиране на поведението на автомобила, което може да бъде адаптирано към индивидуалните особености на превозното средство и към условията на пътуването. Докато повечето амортисьори осигуряват стабилизиране само въз основа на потока на течността през буталото, BP-51 предлага алтернативен път от едната камера в другата, около буталото под формата на обходни пасажи (байпаси). Някои течности преминават през буталото, а други обхождат около буталото по допълнителните байпас пасажи.Това дава възможност на амортисьора да предостави най-доброто и в двата варианта – да осигури удобно и комфортно возене по време на нормално шофиране и да даде повече контрол при по-предизвикателни терени. Тъй като в края на всеки ход на буталото се генерира по-голяма стабилизация, буталото забавя хода си при достигането на пълно компресиране или разширяване, като по този начин предотвратява по-резки отклонения при неравности по пътя и позволява на автомобила да абсорбира по-лесно по-големите неравности и препятствия.
  – В комплекта усилено окачване освен амортисьорите монтирахме и:
  – предни и задни усилени пружини
  – монтажни комплекти за допълнителните съдове на амортисьорите
  – тампони носач към шаси – предни
  – втулки с изместен център
  – биалетки
  – предна и задна раздвижена реактивна щанга и прилежащите тампони към тях
  – монтажен комплект за задна стабилизираща щанга
  – удължени спирачни маркучи и спирачна течност

 • За по-голяма сигурност и надеждност при спиране монтирахме предни и задни усилени спирачни дискове и накладки на австралийския производител DBA.

 • За да защитим автомобила отдолу монтирахме и следните защити от нашия бранд “Gladiator Offroad Technik”, които са изработени от висококачествен дуралуминий с дебелина 6мм:
  – Предна защита
  – Подкартерна защита
  – Защита за скорости
  – Защита раздатка

 • За сигурност и помощ извън пътя (offroad) при евентуално затъване, инсталирахме монтажен комплект в съществуващата броня и монтирахме лебедка от серията  Tabor 12K на световния лидер WARN – САЩ.