Автомобил на месеца:  Mercedes G 500

Клиентът посети нашия Gladiator Offroad Technik – център с желанието за повдигане на автомобила и поставяне на усилено окачване както и монтиране на функционално допълнително оборудване за по-голям комфорт и сигурност на пътя и извън него.

Нашето решение:

  • Монтаж на портални редуктори. Порталните редуктори са най-професионалния начин за повдигане на автомобила с цел увеличаване на светлия просвет ( clearance ) на автомобила.  В случая е използвано предложение на немската компания „TIBUS”, като повдигането само от тях е от порядъка на 125 мм. След изпълнението на тази стъпка, автомобилът може да бъде оборудван с гуми с диаметър до 35 инча. Важно е да се знае, че такива портални редуктори може да се предложат и за Land Rover – Defender, JEEP – WRANGLER, Toyota – Land Cruiser 76,80, а съвсем скоро и за Suzuki Jimny и УАЗ. Системата на „TIBUS” дава възможност за допълнително оборудване, за централизирано помпене на гуми и в движение. За целта ще са необходими мониторна система за централно помпене, мощна компресорна система и специализирани BEAD LOCK.

  • За постигане визията на автомобила монтирахме нови уширения на калниците произведени от „ORC” – Германия.

  • Специално проектирана и изработена от “Gladiator offroad technik” предна стоманена броня с подготовка за лебедка.

  • Лебедка от най-висок клас в “premium” сегмент на американската компания ”WARN”. Моделът е WARN Zeon 12 Platinum. Лебедката серийно е оборудвана с радио дистанционно управление.

  • За още по-добра видимост са сменени основните светлини на автомобила с LED фарове на “Vision X – Vortex” – САЩ. Те имат характерна визия със своя “HALO” ефект ( светещи кръгове при включени габарити ) и доставят значително по-добра осветеност базирана на новите LED технологии.

  • Желанието на клиента включваше и монтирането на LED бар, доставящ екстремни нива на осветеност в случая концентриран лъч до 2 500 метра на английския производител „LAZER lamps” от серията Triple R с 28 диода.

  • Допълнително монтирахме и багажник на “UPRACKS” – Италия, върху кабината на автомобила, който е много целеви. На първо място към него е закрепен LED бара. Монтирахме още и адаптери за крик, багажни кутии и резервно колело. Към багажника монтирахме и допълнителен ръб, който дава възможност да се товари и допълнителен багаж.

  • Лесния достъп до покрива е осигурен чрез алуминиева стълба монтирана в задната част на автомобила.

  • Независимо от голямото повдигане на автомобила, ние от GLADIATOR поставихме допълнителни защити под него. Защитите са за под двигател, под скорости и раздатка и под резервоар.

  • За осигуряване на допълнителна стабилност на автомобила се грижат нови амортисьори “KONI HEAVY TRACK” и усилени пружини “ЕIBACH”, а за по-добрата проходимост гуми “Cooper Discoverer STT PRO” монтирани върху 16-цолови джанти “RACER”.