1995

Основаване на „Юнит Тотал Реал“ ЕООД. Българската компания внася автомобили и стандартни авточасти. Развива успешно своята дейност и открива представителство в Германия, което функционира до влизането на България в ЕС.

2001

„Юнит Тотал Реал“ ЕООД преориентира външнотърговската си дейност към внос на оборудване и аксесоари за автомобили с висока проходимост от световноизвестни производители. Регистрирана е собствена търговска марка „Gladiator Offroad-Technik“, с която по нататък фирмата отличава своите продукти на националния и международен пазар.  Фирмата става официален представител за България на Taubereuther (Германия), ARB (Австралия), WARN (САЩ), OLD МAN EMU (Австралия) и др.
Собственикът на фирмата, Александър Ковачев, е и състезател по автомобилен спорт, междувременно с  множество титли от офроуд състезания в България и чужбина. Удоволствието от карането извън пътя подтиква Александър Ковачев още през 2001 да сформира състезателен отбор „Gladiator Racing Team“. Той и група ентусиасти, със собствени сили и средства, поставят основите на Офроуд спорта в България.

2001-2004

Александър Ковачев използва и пренася опита си от спорта в изграждането на индивидуални решения за оборудване в труднодостъпни терени спрямо изикванията на клиентите и спецификата на превозното средство.
Фирмата се развива непрекъснато, като постоянно разширява продуктовата си гама, развива и обогатява компетенциите си в търговията, монтажа и сервизната поддръжка на оборудване за автомобили с висока проходимост.

2004

Практиката показва, че индивидуалните решения за съответния модел 4х4 автомобил, често не могат да бъдат реализирани чрез стандартните вносни части за висока проходимост. Затова фирмата стартира инженерингова дейност, съчетана с менажирано производство, тоест възлага изцяло производството на части на други български фирми на база от създадената от Александър Ковачев и екипа му документация.

2005

„Юнит Тотал Реал“ ЕООД стартира собствено производство и сключва първия си договор с мултинационална компания за изработка на оборудване за автомобили с висока проходимост. Фирмата започва да произвежда специализирани изделия под марката „Gladiator Offroad-Technik“.

2006

Като допълнение към основната търговска дейност и продуктовото портфолио, дружеството започва да предлага на пазара нови ремаркета и оборудването към тях (тегличи, резервни части и други) на реномирани европейски производители. Тази дейност на фирмата и описанието на продуктите са обособени на собствен уебсайт www.remarketa.com
Същата година „Юнит Тотал Реал“ ЕООД започва производство на компоненти за пневматични окачвания за лекотоварни автомобили и пикапи.

2007

Фирмата стартира производство и износ на снегопочистваща техника за вграждане в автомобили с висока проходимост.

2009

Фирмата открива нов и модерен офроуд център с шоурум, склад  и сервиз, където се помещава и понастоящем. Той предлага изключително висок стандарт на обслужване.
В шоурума е изложена гама от над 500 продукта, разпределени по тематика и предназначение, като целта е клиентът бързо и лесно да разбере функцията на предлаганото оборудване и с помощта на професионалист да направи правилния избор.
За удобство на клиентите базата разполага с 50 паркоместа,  WiFi интернет достъп, детски кът.

2010

Сключва се 10-годишно стратегическо партньорство с автомобилния производител Renault, който възлага на „Юнит Тотал Реал” ЕООД разработването и производството на система за пневматично окачване за първоначално вграждане в товарната гама на производителя.

2011

Въз основа на богатия си опит като автомобилен състезател в офроуд спорта в България и Европа, Александър Ковачев и екип от опитни специалисти поемат цялостната организация на най-голямото офроуд рали в Европа: Рали Бреслау (Rallye Breslau). Международният 8-дневен офроуд маратон за мотоциклети, ATV, UTV, коли и камиони е с над 20-годишна история и се провежда в Германия и Полша. Същата година се организира и провежда за първи път Балкан Офроуд Рали (Balkan Offroad Rallye) – изданието на Рали Бреслау на територията на България. Повече информация: www.rallye-breslau.com ; www.balkanoffroad.net

2012

Фирмата се превръща в основен доставчик на компоненти за пневматично окачване и ключов аутсорсинг партньор на водещи производители в Европа.

 

2013

Внедравяне на система за управление на качеството EN ISO 9001 и сертифициране от TÜV Nord CERT GmbH.

2014

Александър Ковачев и екип от специалисти поемат организацията на Баха Германия (Baja Deutschland) –  тридневно офроуд състезание в Германия.
Повече информация: www.baja-deutschland.de

2015

Автоматизация и модернизация на производствената дейност чрез внедряване на комплекси за роботизирано заваряване.

2016

Откриване на нова и модерна фабрика за производство на метални изделия за автомобилната индустрия в непосредствена близост до офроуд центъра. Увеличаване на производствения капацитет и интегриране на нови процеси и технологии.

Внедряване на Система за управление на околната среда EN ISO 14001 и сертифициране от TÜV Nord CERT GmbH.

„Юнит Тотал Реал“ ЕООД става бенефициент по Проект „Подобряване капацитета за растеж на български производител на специализирано оборудване за автомобили с висока проходимост на световния пазар”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и от националния бюджет на Република България.

2018

Юнит Тотал Реал” ЕООД става бенефициент по Проект „Подобряване на енергийната ефективност в Юнит Тотал Реал ЕООД чрез закупуване на ново производствено оборудване и въвеждане и сертифициране на система за енергиен мениджмънт, съгласно стандарт ISO 50001, който се изпълнява с финансовата подкрепа на оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и от националния бюджет на Република България.

2019

Сертифициране на система за енергиен мениджмънт съгласно стандарт ISO 50001 – Сертификат с рег. № 44 764 18 32 0456 от 28.01.2019 г.

Откриване на нов цех за нанасяне на покритие върху метални изделия за автомобилната индустрия.

2020

Откриване на нов цех за роботизирано заваряване на метални изделия.